Barboek.nlNieuws


Bondsnummer:

Wachtwoord:

Verenigingsnummer:


Nieuwe site

15-11-2017
We hebben al enige tijd geen nieuwe berichte toegevoegd. Betekent dat er dan niets gebeurd is? Nee, natuurli...
meer

Instructiefilmpjes

11-12-2014
Alle instructiefilmpjes op de site zijn vernieuwd. Er is nu een uitgebreide help toegevoegd (meer

Extra info bij zelf inplannen

25-11-2014
Bij de verhuizing naar een nieuwe server hebben we ook een extra mogelijkheid toegevoegd om meer informatie te...
meer

Hieronder de nieuwsberichten van Barboek.nl. De laatste nieuwsberichten staan bovenaan. Klik op een nieuwsbericht om de gehele tekst te lezen.

Laatste nieuws:

Nieuwe site (15-11-2017)
We hebben al enige tijd geen nieuwe berichte toegevoegd. Betekent dat er dan niets gebeurd is? Nee, natuurlijk niet. De gehele achterkant van de site is opnieuw geprogrammeerd. Er is ook een nieuwe site waar naar we binnenkort overgaan. Deze is al te bekijken op www.barboek.nl/nieuw. Voor beheerders blijft deze site nog beschikbaar. Gebruikers gaan eerst over naar de nieuwe site. Wilt us al testen? Graag. Laat het ons even weten.

Instructiefilmpjes (11-12-2014)
Alle instructiefilmpjes op de site zijn vernieuwd. Er is nu een uitgebreide help toegevoegd (Naar de helpbestanden).
Er zijn weer veel ideeΓ«n om verbeteringen aan te brengen. Deze zullen we binnenkort aan de roadmap toevoegen.

Extra info bij zelf inplannen (25-11-2014)
Bij de verhuizing naar een nieuwe server hebben we ook een extra mogelijkheid toegevoegd om meer informatie te geven aan de leden. Het gaat om de informatie die te zien is als leden zich zelf inplannen voor bardiensten. Verenigingen geven aan dat meer uitleg wenselijk is als men verschil wil maken. Bijvoorbeeld dat leden die competitie spelen zich tijdens de competitieweken in moeten plannen of dat leden die schoonmaakdienst verrichten zich tweemaal per periode in mogen plannen. Kortom er bestaat een mogelijkheid om meer informatie te geven. Ga naar Instellingen. Daar is een extra blok aangebracht waarin deze informatie geplaatst kan worden.

Aftekenlijst (08-04-2014)
Op verzoek van verenigingen is de aftekenlijst iets aangepast. Daarmee heeft de kolom met het telefoonnummer iets meer ruimte gekregen. Dat was niet in alle gevallen volledig te zien.

Aantal leden zonder e-mail (27-03-2012)
Indien niet alle leden een e-mailadres hebben is dat bovenaan de ledenlijst in het rood te zien. Het aantal leden zonder e-mailadres wordt getoond. Als alle leden een e-mailadres hebben wordt niets getoond.

Stem op vernieuwingen!! (15-03-2011)
Er is nu een nieuwe optie toegevoegd. Daar kunt u stemmen op gewenste vernieuwingen. De lijst is samengesteld uit wensen die gebruikers van Barboek.nl aan ons hebben doorgegeven. We geven nu iedereen de mogelijkheid om te stemmen op deze wensen. Daarmee is het voor ons mogelijk om een goede roadmap te maken voor de ontwikkeling van nieuwe zaken. Door iedereen de 3 meest gewenste wijzigingen te laten kiezen krijgen we een goed idee van de grootste wensen. Die komen dan bij de ontwikkeling bovenaan de lijst.

Eigen verenigingsnummer (29-09-2010)
Het is mogelijk om een eigen verenigingsnummer toe te kennen. De leden kunnen daarmee met het reeds bekende bondsnummer inloggen.

Tag dienstnaam in herinneringse-mail (19-07-2010)
In het instellingendeel is een aanpassing doorgevoerd bij de herinnerings-e-mail. De tag #dienstnaam is toegevoegd. Met deze tag wordt de dienstnaam aan de herinnerings-e-mail toegevoegd. Dat biedt de mogelijkheid om in deze e-mail extra informatie omtrent de uit te voeren dienst toe te voegen. Bijvoorbeeld: Hieronder wordt uitgelegd wat de betekenis is van de dienst die je uit gaat voeren. -Fluiten-Jeugd: Je fluit een jeugdwedstrijd. Zorg dat je op de aangegeven tijd aanwezig bent en meld je bij de wedstrijdleiding. -Schoonmaak middag: Je hebt dienst om de kleedkamers na de middagwedstrijden schoon te maken. Je vindt alle schoonmaakspullen in de kast van kleedkamer 2. -Bardienst laat: Je hebt een late vardienst. Dat betekent dat je na je dienst de kantine afsluit en de sleutels en het geld aflevert bij de dienstdoende barcommissielid.

Telefoonnummers (08-06-2010)
Afgelopen week zijn in de roosters die te zien zijn na inloggen ook de telefoonnummers te zien van de leden. Dit maakt het voor leden o.a. makkelijker om een vervanger te zoeken.

GRATIS maanden (25-02-2010)
Wist u dat het mogelijk is om een andere vereniging aan te brengen en daarmee gratis maanden gebruik van Barboek.nl te verdienen? Laat de door u aangebrachte vereniging bij opmerkingen uw vereniging als referentie opgeven en als zij zich aansluiten bij Barboek.nl krijgt u een gratis maand gebruik van Barboek.nl. Dus maak reclame voor Barboek.nl. Het kan u wat opleveren!! We kunnen melden dat er steeds nieuwe verenigingen bijkomen. Dat zijn tennisverenigingen, maar ook andere verenigingen.

Verhuizing Barboek.nl (17-11-2009)
Momenteel is Barboek.nl bezig alles te verhuizen naar een nieuwe server. Hierdoor kan het zijn dat het systeem trager reageert.

Als alles volgens planning verloopt zal de verhuizing binnen enkele dagen rond zijn.

Onbereikbaarheid Barboek.nl (05-10-2009)
zondag 4 oktober is barboek.nl onbereikbaar geworden. Op maandagochtend was de site weer bereikbaar. De hostingprovider heeft in verband met de nieuwe wet op spam enkele nieuwe regels als het gaat om verzenden van e-mail. Het is niet meer toegestaan meer dan 500 e-mails per dag te versturen. Op Barboek.nl is het mogelijk een e-mail naar alle leden van de vereniging te sturen. Als het aantal leden groter dan 500 is resulteert dat in een spam-melding. De meeste verenigingen hebben meer dan 500 leden. Omdat de provider vasthoudt aan deze regel zijn we genoodzaakt om de e-mailmogelijkheid tijdelijk uit te schakelen. Deze week zoeken we naar een passende oplossing voor dit probleem.

Aantal x inplannen (17-07-2009)
Het aantal keer inplannen van de een lid is nu afhankelijk gemaakt van het aantal te verrichten bardiensten in een periode, zoals staat aangegeven bij instellingen. Dus als bij instellingen staat dat vanaf 23-06-2009 2 maal bardienst gedraaid dient te worden door een lid, dan worden leden ook niet vaker ingepland in die periode. Als er geen mogelijkheden meer zijn om leden in te plannen op een dienst zal de betreffende dienst opengelaten worden. Deze kan dan handmatig ingevuld worden.

E-mail check (20-05-2009)
In het beheerdeel van Barboek.nl is de check op een al bestaand e-mailadres bij wijzigen persoonsgegevens verwijderd. Het is nu wel mogelijk om hetzelfde e-mailadres meerdere malen te gebruiken.

Voorkeuren en verhinderingen (02-04-2009)
Enkele wijzigingen bij voorkeuren en verhinderingen. Bij het vullen van het barboek is een regel bijgekomen, t.w.: Vullen met leden die al een bardienst hebben gedaan, zonder voorkeur en rekening houdend met verhindering, gesorteerd op oudste bardienst. Deze regel biedt de mogelijkheid om een groep leden, die verpakt zat in de derde regel, nu als afzonderlijk herkenbaar in het barboek te plaatsen (kleur oranje). Zo ben je er ook zeker van dat ook deze groep leden meegenomen wordt bij het vullen van het barboek. De versie met deze aanpassing wordt actief op: 03-04-2009

Instellingen aangepast (27-02-2009)
Naast de veranderingen in het gehele barboek.nl (door ons aangeduid als 3.0) hebben we uiteindelijk ook het instellingendeel nog aangepast. Nu zijn ook alle licentiegegevens en gegevens van uw club en beheerder zichtbaar bij Instellingen. Deze gegevens zijn nu ook te bewerken, zodat u zelf kunt zorgen voor het up-to-date houden van de verenigingsgegevens. Meer informatie over de betekenis van alle mogelijkheden van het instellingendeel is te vinden in de vernieuwde handleiding en in de instructievideo voor Beheer>instellingen.

Barboek geheel vernieuwd (26-02-2009)
Naar aanleiding van de wensen van de gebruikers van Barboek.nl is de afgelopen tijd gewerkt aan een aantal flinke aanpassingen aan Barboek.nl. Naast de aanpassingen aan de site is natuurlijk ook de handleiding vernieuwd en zijn er instructiefilms toegevoegd. Hopelijk maken we het daarmee voor alle gebruikers weer een stuk makkelijker. Alle beheerders hebben inmiddels het verenigingsnummer ontvangen.

Vernieuwde import (12-01-2009)
De importeerfunctie is uitgebreid. Het is nu nog makkelijker om voor alle soorten verenigingen een importbestand te maken en te importeren. Bij het importeren worden nieuwe leden automatisch toegevoegd en ex-leden op inactief gezet.
Voor meer informatie en de te volgen procedure kun je alles in de vernieuwde handleiding lezen (na inlog te bekijken).

Wijzigingen (12-12-2008)
-Invoeren verhinderingsdatum nu alleen met kalender.
-E-mailveld is vergroot.
-Eerste keer inloggen met postcode met of zonder spaties.
-Dienst moet nog worden ingevuld in beheer te gebruiken

KNLTB-Import uitgebreid (01-10-2008)
De import voor bestanden van de KNLTB is uitgebreid. Via de KNLTB kan op twee manieren een ledenlijst verkregen worden. Deze lijsten zijn niet geheel gelijk. Barboek.nl kan nu met beide ledenlijsten omgaan en deze zonder probleem importeren.

Rapporten toegevoegd (01-09-2008)
Op verzoek van enkele tennisverenigingen zijn er rapporten toegevoegd. Met deze rapporten zijn de mogelijkheden voor de betreffende verenigingen verbeterd. De rapporten die toegevoegd worden zijn steeds direct voor alle verenigingen beschikbaar.

Nieuwe mogelijkheden (01-07-2008)
Het is nu mogelijk om vrijgestelde leden toch de mogelijkheid te geven zelf bardiensten in te plannen. Bijvoorbeeld leden die op basis van leeftijd vrijgesteld zijn kunnen nu zichzelf toch op diensten plaatsen.

Er is een rapport toegevoegd dat een overzicht geeft van alle leden die ingepland zijn, maar die bij een nieuwe import geen lid meer zijn. Dit is een controlerapport dat nodig kan zijn indien de import (bijvoorbeeld voor nieuwe adressen) gedaan wordt in een periode dat er reeds barroosters zijn aangemaakt.

Barboek 2.0 (27-03-2008)
Barboek.nl heeft een flinke face-lift gekregen. We hebben daarvoor goed geluisterd naar de gebruikers van Barboek.nl. Op basis daarvan is Barboek.nl aangepast en voorzien van veel nieuwe functies, o.a.
• toepassen kalenders
• weekdiensten
• reden vrijstelling
• vrijstellen per leeftijdscategorie
• leden kunnen zichzelf inplannen
• leden mailen
• verbeterd rapportagedeel
• andere ordening voorkeuren
• Lid toevoegen
• toepassing templates
Wilt u Barboek.nl ook proberen geef u dan op voor een maand gratis demo-account.

Nieuwe overzichten (02-11-2007)
Overzicht van aantal bardiensten per persoon per geselecteerde periode toegevoegd. Overzicht met en zonder telefoonnummers.

Herinnerings e-mail (01-10-2007)
E-mail notificatie toegevoegd. Ieder verenigingslid krijgt 7 dagen voor zijn/haar bardienst een e-mail ter herinnering. In de e-mail staan datum en tijd van de bardienst.

Nieuwe functies (24-02-2007)
Het nu mogelijk om een periode in te voeren bij verhinderingen. De naam van de ingelogde gebruiker wordt weergegeven. Daarnaast is de hulpfunctie uitgebreid, waarmee in alle schermen hulp wordt geboden bij de aldaar uit te voeren functies.

Presentaties (06-11-2006)
Er zijn powerpointpresentaties beschikbaar die u op uw vereniging kunt gebruiken om Barboek.nl te introduceren. De eerste is een presentatie die u kunt gebruiken om de mogelijkheden van Barboek.nl te leren kennen, zodat bekeken kan worden of Barboek.nl geschikt is voor uw vereniging. De tweede is een presentatie voor de leden van uw vereniging. Daarmee kunnen ze bekend gemaakt worden met de mogelijkheden van Barboek.nl. Voor meer info klik hier.

Lancering Barboek.nl (06-11-2006)
Barboek.nl is gelanceerd. In eerste instantie zijn de tennisverenigingen benaderd. In een volgend stadium kunnen ook andere (sport)verenigingen gebruik maken van de mogelijkheden van Barboek.nl. Wilt u meer weten, neem dan contact op met info@barboek.nl


 Bezig met genereren
0.004s Barboek.nl
<empty><empty>