Het is mogelijk de ledenlijst van uw vereniging te importeren.
Deze ledenlijst kan zelfgemaakt zijn of kan een exportbestand zijn (meestal in Excel) uit een ledenadministratieprogramma.
Zo zijn er ongeveer 7000 verenigingen in Nederland die gebruik maken van Sportlink Club. Die biedt de mogelijkheid om een ledenlijst te exporteren.
De KNLTB biedt de mogelijkheid om een ledenlijst te exporteren uit de bondsadministratie.
In veel gevallen zal het nodig zijn om de lijst nog iets te bewerken.

Maak steeds gebruik van een volledige ledenlijst om te importeren.
Bij de import wordt namelijk elk lid gecheckt op aanwezigheid in de lijst en worden de gegevens gecheckt op wijzigingen. Leden die op de nieuwe lijst niet aanwezig worden uit de ijst verwijderd.
Voordat een import wordt uitgevoerd wordt door het systeem op de achtergrond een kopie gemaakt van de ledentabel. Mocht er iets fout gaan tijdens de import dan is het mogelijk een eerdere ledenlijst terug te laten zetten.

Bekijk hieronder een korte video over het importeren.
http://www.youtube.com/watch?v=iQlsXbEFmRA
Om snel van start te kunnen gaan is dit voorbeeldbestand beschikbaar om te downloaden:

Import_voorbeeldbestand.txt

(klik met de rechtermuisknop op de bestandsnaam en kies voor "Link opslaan als" en sla het bestand op. Dit bestand kan vervolgens geimporteerd worden bij Leden).