Als u Barboek.nl voor het eerst opent moet u eerst inloggen om toegang te krijgen tot het deel voor de beheerder. U hebt daarvoor een speciaal wachtwoord en verenigingsnummer gekregen.

Het deel voor de beheerder waarin u vervolgens terecht komt is voor leden die inloggen niet te zien (leden kunnen de eerste keer inloggen met als gebruikersnaam: bondsnummer en als wachtwoord: postcode.\\ Vervolgens wordt ze direct gevraagd een e‐mailadres in te vullen en evt. het wachtwoord te wijzigen).

Om vervolgens gebruik te kunnen maken van Barboek.nl zijn 2 handelingen belangrijk.

1. Importeren van de ledenlijst of handmatig invoeren van leden.

2. Invoeren van bardiensten.